Hästar

Sedan urminnes tider har hästen strövat omkring och ätit örter, gräs, löv och bark.

Hästen äter och tuggar nästan alla dygnet timmar och producerar upp till 34 liter magsyra per dygn för att bryta ner foder och bakterier samt hålla värmen. En häst håller värmen upp till – 30 grader genom att tugga och äta. I dag ser hästens vardag annorlunda ut. Hästen har en liten magsäck med ca 100 m tarm. Därför rekommenderas små fodergivor fast ofta och inne i boxen att hästen har tillgång till halm att tugga på.

Hundar

Hundar är köttätare och asätare. Dom är nära besläktade med vargen.Hundar mår bäst av att äta riktig mat.
Foderindustrin har skapat definitionerna komplett, balanserat och helfoder. Man kom tidigt på att om man berikar en steril, näringsfattig blandning av animaliska- och vegetabiliska skräpprodukter med vitaminer och mineraler kan man öka försäljningen genom att skrämma hundägaren till att tro att utan helfoder äventyras hundens hälsa. Detta kan då ge hunden hälsoproblem som magkatarr, läckande tarm, gallproblem, hudproblem, magsår och allergiska symtom. Många gånger räcker det att ändra kosten för att ge kroppen en chans till att bli balanserad och läka sig själv.’

Katter

Till skillnad ifrån hundarna är katter färskätare och vill ha färsk mat. Då gärna en färsk mus. Det är likadant där i foderindustrin och viss djur mat innehåller cancerframkallande ämnen.

Vid avmaskning av djur rekommenderas varmt avmaskning med naturlig örtblandning framför kemiska produkter. (Finns att köpa på Häst och husdjurslabbet, där utförs också träckprov på häst) Man kan också avmaska med frekvensterapi.